Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Activity Club Edition – regulament de joc, pareri si pret

Jocul Activity Club Edition 18+, cunoscut la scara larga sub numele de Activity pentru Adulti, este o editie speciala a unui joc extrem de popular printre pasionatii de board games. In aceasta editie, destinata exclusiv persoanelor cu varsta de peste 18 ani, te vei bucura alaturi de prietenii cu care joci de un design imbunatatit si de 440 de cartonase de joc noi, insa si regulile jocului sunt revizuite pe alocuri.

Regulament Activity Club Edition

La fel ca in prima editie din jocul Activity, varianta 18+ le cere jucatorilor sa descrie, sa deseneze sau sa mimeze anumite concepte, obiecte sau situatii. Diferenta, insa, este facuta de natura deocheata a picanteriilor imprimate pe cartonase. In cadrul acestui joc se intalnesc termeni sexuali, vulgari sau triviali. Este vorba despre concepte erotice sau limbaj de argou, motiv pentru care Activity 18+ face parte din categoria de jocuri de societate pentru adulti nerecomandate pudicilor sau timizilor!

Indicatiile din regulamentul de joc mentioneaza ca numarul minim de jucatori poate fi de 3, insa experienta nu va fi nici pe departe la fel de distractiva daca una dintre echipe nu este completa – aceasta fiind o constatare personala dupa cateva jocuri in trei. Tot ca o parere despre Activity adulti din experienta personala, este cert ca distractia este direct proportionala cu numarul de jucatori! Astfel, cu cat exista mai multe persoane care isi pun in evidenta indemanarea, personalitatea, talentul actoricesc si capacitatile artistice de mima sau desen, cu atat hohotele de ras vor fi mai prezente pe parcursul jocului.

In afara distractiei, care este garantata pe parcursul jocului, modul in care este conceput jocul poate sa constituie un trigger pentru cei mai competitivi dintre pasionatii de board games. Astfel, pot exista mici discutii intre coechipieri – unul dintre ei va considera ca a mimat destul de evident conceptul, pe cand celalalt stie sigur ca ar fi facut-o mult mai bine! In plus, tensiunea creste si mai mult, avand in vedere ca exista un cronometru care pune presiune pe echipa.

Avand in vedere ca in Romania nu exista extrem de multe variante de jocuri pentru adulti, aceasta poate fi o explicatie a popularitatii board game-ului Activity Club Edition 18+. Desigur, jocul in sine este unul destul de distractiv, insa exista unele hibe, care, desi nu tin neaparat de conceptul propriu-zis al jocului, pot fi deranjante. Principala problema este modul in care sunt traduse din germana (limba oficiala a jocului) in limba romana cartonasele de joc. Unele cartonase sunt lipsite de sens si logica, pentru ca nu s-a avut in vedere adaptarea lor la particularitatile limbii romane, ci doar traducerea bruta a cuvintelor. Faptul ca nu s-a acordat atentie la acest detaliu este deranjant pentru multi jucatori. De exemplu, cartonasul “Vibrator cu ou” putea fi tradus “Ou vibrator” sau “Vibrator in forma de ou”, pentru a pastra, totusi, sensul si pentru a le permite jucatorilor sa explice, mimeze sau deseneze in mod corect obiectul despre care este, de fapt, vorba.

Cum se joaca acest board game?

Modalitatea de joc a acestui board game pentru adulti este una extrem de simpla. Pentru a juca este nevoie de 3-16 persoane, grupate in echipe de cate 2-4 jucatori. Componentele jocului sunt:

 • tabla de joc;
 • 330 de carti erotice (de culoare rosie);
 • 110 carti argou (de culoare gri);
 • 1 cronometru;
 • 4 pioni;
 • o brosura cu reguli Activity 18+.

In plus, jucatorii vor avea nevoie de hartie si creion sau pix, pentru rundele in care trebuie sa deseneze. Acestea nu sunt incluse in cutie.

Tabla de joc este impartita in campuri distincte: 32 de campuri de joc, campul de START si cel de SOSIRE. La randul lor, cele 32 de campuri de joc sunt impartite dupa cum urmeaza:

 • 14 campuri rosii nemarcate – in aceasta situatie, jucatorul extrage o carte, prezinta conceptul, iar incercarea de a ghici este limitata doar la echipa din care face parte jucatorul respectiv;
 • 6 campuri rosii marcate – diferenta facuta de marcajul de pe aceste campuri este faptul ca orice echipa poate incerca sa ghiceasca ce concept a prezentat jucatorul care este la rand.
 • 12 campuri negre.

Vrei sa cumperi acest joc? Mergi spre Magazin !

La inceputul jocului, cand toate echipele se afla pe campul START al tablei de joc, fiecare dintre acestea poate alege daca prezinta un concept erotic sau de argou, alegand o carte de joc din cele doua gramezi distincte. Pe parcursul jocului, acest aspect va fi stabilit de pozitia pionului pe tabla. Pentru a prezenta conceptul si pentru a il ghici, o echipa are la dispozitie 60 de secunde. In cazul in care conceptul este ghicit in primele 30 de secunde, echipa avanseaza doua campuri pe tabla de joc, iar daca echipa ghiceste in ultimele 30 de secunde, avanseaza un singur camp. Cine castiga? Este simplu: echipa care ajunge prima cu pionul pe campul de SOSIRE sau cea care depaseste acest camp.

Pro si Contra acestui joc

Cele mai multe pareri despre Activity pentru Adulti sunt favorabile jocului, insa acest lucru nu inseamna ca nu exista si cateva puncte slabe, care trebuie mentionate. Iata care sunt argumentele pro si contra jocului!

Argumente in favoarea jocului

 • foarte amuzant – alerta de ras cu lacrimi;
 • potrivit pentru o seara petrecuta cu prietenii;
 • nivelul de pret al jocului Activity pentru Adulti este unul accesibil;
 • perfect pentru spart gheata intr-un grup in care s-au integrat persoane noi.

Argumente impotriva jocului

traducerea si adaptarea conceptelor de pe cartonase in limba romana;

unii jucatori considera ca anumite concepte nu pot fi mimate sau desenate, ci doar explicate;

zgomotul facut de timer;

trigger al competitivitatii exagerate.

Caracteristici de baza

 • Numar de jucatori: 3-16
 • Tipul jocului: distractiv, pe echipe, destinat adultilor
 • Nivel de dificultate: foarte usor
 • Abilitati: gandire asociativa, role playing, simt artistic
 • Durata: 45-60 de minute, in functie de numarul de jucatori
 • Pret: Vezi pretul actual al jocului
 • Distractiv: 4 stele din 5
 • Il joci si a doua oara: DA

Vrei sa citesti si mai multe detalii despre joc? CLICK AICI !