Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

WTF – regulament de joc, pareri si pret

WTF este jocul ideal pentru cei care nu se ofenseaza usor şi care ştiu să aprecieze momentele amuzante petrecute alături de grupul de prieteni. Pe cutia jocului este inscripţionat textul “Jocul scandalos pentru adulţii care cred că ştiu totul”, iar descrierea este perfectă pentru acest board game, deşi se poate spune că nu este suficient de cuprinzătoare.

Tocmai de aceea, în continuare am detaliat toate aspectele acestui joc, care te vor ajuta să înţelegi mai bine cum funcţionează şi prin intermediul carora iti poti face cateva pareri despre WTF.

Regulament WTF

Acest board game se distinge de alte jocuri de societate pentru adulţi prin prisma întrebărilor indiscrete pe care le conţine. Întrebările le ofera jucatorilor posibilitatea de a îşi pune la contribuţie mintea perversă şi gură spurcată, uimindu-i pe ceilalţi cu informaţiile pe care le deţin. Aceste informaţii nu trebuie să fie neapărat reale, deoarece contează mai mult să fie convingătoare şi să nu fie contestate de ceilalti jucatori. Astfel, rapiditatea şi isteţimea sunt esenţiale atunci când se joacă acest board game pentru adulţi, scopul fiind acela de a le da celorlalti jucatori impresia că le ştii pe toate. Dacă ai putere de convingere şi stii cateva secrete de bluf, câştigul este garantat!

Vrei să faci totul şi mai amuzant? WTF este perfect pentru a fi integrat într-un drinking game alături de prietenii cei mai apropiaţi. De exemplu, de fiecare dată când un răspuns este contestat cu succes, Chestionatul trebuie să bea un shot. Sau dacă vrei să duci jocul la un nivel maxim de distracţie, înainte de a da un răspuns, fiecare jucător trebuie să bea un shot. Posibilităţile sunt nenumărate şi depind doar de disponibilitatea jucătorilor de a duce distracţia la cote maxime. Oare ce răspuns ar da prietenii tăi dupa cateva shot-uri la întrebările jocului, care suna astfel:

 • Care jucător de aici este cel mai puţin probabil să refuze 1000 de Euro pentru sex?
 • Unde te aflai ultima dată când aveai limba ta în gura altcuiva?

Da, acest board game este cu adevărat scandalos de amuzant! Tocmai de aceea, gradul său de rejucabilitate este extrem de mare, iar aceste păreri despre WTF sunt împărtăşite de majoritatea pasionaţilor de board games 18+.

În cazul în care eşti în căutare de jocuri pentru adulţi care pot fi adaptate cu uşurinţă din punct de vedere al timpului, aceasta este alegerea pe care trebuie să o faci! În funcţie de cât de atraşi sunt jucătorii de cum decurge totul, jocul se poate juca ore în şir.

Cum se joacă acest board game?

Acest joc pentru adulţi are o dinamică extrem de simplă şi se poate juca inclusiv de catre incepatori. Jocul include:

 • 288 de cartonaşe, pe care sunt câte 4 întrebări;
 • o clepsidră;
 • un zar;
 • instrucţiunile de joc.

Pentru început, jucătorii stabilesc limita de timp în care doresc să se încadreze. Recomandat este să se joace minim 30 de minute. Cu cât timpul este mai mare, cu atât creşte şi distracţia. Apoi, intervine primul element amuzant al jocului, deoarece jucătorii vor decide cine va începe primul în funcţie de gradul de urâţenie. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care WTF pentru adulţi nu este indicat pentru cei care iau totul personal şi nu sunt capabili să dovedească faptul că au un minim de autoironie!

“Urâtul” grupului, adică cel care începe jocul, este primul care trage cartonaşe şi îi adreseaza intrebari jucatorului din stânga sa. Jucătorul din stânga, numit Chestionatul, arunca zarul, iar numărul indicat de zar corespunde cu numarul intrebarii de pe cartonaş la care trebuie să răspundă. Concret, dacă zarul indica 3, Chestionatul trebuie să răspundă la cât mai multe întrebări notate cu 3 de pe cartonaşe, până când nisipul se scurge din clepsidră. Fiecare întrebare cu răspuns necontestat îi aduce Chestionatului cartonaşul respectiv. Jocul WTF ofera participantilor şi posibilitatea de a se sustrage de la anumite întrebări, caz în care Chestionatul are dreptul să arunce din nou zarul. Dacă rezultatul este acelaşi ca la prima aruncare, cartonaşul îi va reveni norocosului fără să ofere un răspuns. Dacă zarul indică un număr diferit, cartonaşul îi este cedat altui jucător ales de Chestionat.

Am menţionat faptul că anumite răspunsuri la întrebări din jocul WTF pot fi contestate de catre ceilalti jucatori, dacă nu sunt convinşi de acurateţea lor. Aşadar, dacă un jucător strigă „Contest!”, cartonaşul se pune în faţa sa. Contestaţia se dezbate la finalul fiecărui tur, iar acesta este momentul în care Chestionatul trebuie să scoată armele şi să îi convingă pe ceilalţi că răspunsul său este cel corect, chiar dacă este doar un bluf. Doar în acest fel va putea să revendice cartonaşul contestat şi încă unul în plus, de la contestatar. În caz contrar, cartonasul ramane în posesia contestatarului. Este important ca jucătorii să strângă cât mai multe cartonaşe, deoarece numărul acestora vă declara şi câştigătorul atunci când se scurge timpul de joc stabilit iniţial.

Vrei sa cumperi acest joc? Mergi spre Magazin !

Pro si contra acestui joc

Din acest review WTF pot fi extrase anumite puncte pro şi contra jocului. Iată care sunt cele mai relevante!

Argumente în favoarea jocului

 • extrem de amuzant;
 • scoate cele mai interesante informaţii de la jucători;
 • nivelul de preţ al jocului WTF este unul foarte accesibil, în comparaţie cu alte jocuri destinate adulţilor;
 • poate fi adaptat din punct de vedere al timpului;
 • poate fi integrat într-un drinking game;
 • perfect pentru a fi oferit drept cadou;
 • conţine peste 1000 de întrebări.

Argumente împotriva jocului

 • deşi este un joc de societate, WTF poate fi jucat doar într-un grup de prieteni foarte apropiaţi, având în vedere natura piperată a întrebărilor şi a felului în care pot escalada răspunsurile, nefiind recomandat pentru seri liniştite în familie sau pentru un grup de oameni care nu se cunosc foarte bine.

Caracteristici de bază

 • Număr de jucători: minim 3 persoane
 • Tipul jocului: distractiv, individual, destinat adulţilor
 • Nivel de dificultate: uşor
 • Abilităţi: bluffing, putere de convingere
 • Durata: peste 30 de minute
 • Preţ: Vezi pretul actual al jocului
 • Distractiv: 3 stele din 5
 • Îl joci şi a doua oară: DA

Vrei sa citesti mai multe detalii acest joc? CLICK AICI !